8 Ocak 2021 Cuma

Sağlıklı Yaşam #1 : Sağlıklı Tarifler / Fit Cookie

 Herkese merhaba...

Hatırlarsanız size bahsetmiştim sağlıklı yaşama adapte olmaya çalışıyorum diye :) Bu nedenle blogda ara ara fit tarifler ya da sağlıklı yaşama dair yazılar göreceksiniz. Bugün bu serinin ilkiyle karşınızdayım. Fit Cookie!

Malzemeler

1 yumurta sarısı

1 su bardağı tam buğday unu

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı sıvı tereyağ

2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü

ve içine ne eklemek isterseniz (ben ceviz ve bitter şekersiz çikolata ekledim)

Yapılışı

1 yumurta sarısını karıştırıyoruz.

Daha sonra içine 1 yemek kaşığı sıvı tereyağ ekliyoruz. Eğer katı tereyağınızı eritip kullanacaksanız erittikten sonra soğumasını bekleyin ki yumurtayı sıcağıyla pişirmesin.
Daha sonra kuru malzemeleri yani unu,  kabartma tozunu ve vanilini ekliyoruz.
Sonra ise 2 kaşık keçiboynuzu özünü ekliyoruz. Merak etmeyin 2 yemek kaşığı yeterli çünkü sonradan eklediğimiz çikolata da tat verdiğinden yeterince tatlı oluyor.
İyice hamur haline gelene kadar spatula ile karıştırıyoruz. Yağ çok olmadığı için hafif ele yapışan bir kıvam olacak,  bu yüzden yoğurmayın spatula ile karıştırın.
En son göz kararı çikolata ve cevizi ekliyoruz ve eşit hale gelene kadar iyice karıştırıyoruz.
Şöyle bir hamur olacak. Keçiboynuzu yerine bal kullanırsanız daha açık renkli, tam buğday un yerine normal ya da glutensiz un kullanırsanız tamamen hamur renginde olacaktır. Ama tabi bu şartlarda kalorisini arttırmış olursunuz. Bu yüzden tam buğday unu çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Bal da ısı ile sakıncalı olacağı söylendiğinden tercih etmiyorum.
Güzelce şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 7-8 dakika pişirmek yeterli olacaktır. 
Tadı mükemmel oluyor. Sanki normal bir kurabiyeymiş gibi tatlı. Çikolatalı gibi olsun isterseniz tarife 1,5 yemek kaşığı kadar kakao da ekleyebilirsiniz. Keçiboynuzu sevmeyenler sakın vazgeçmesin yapmaktan asla tadını hissetmiyorsunuz.

Diyetteyseniz ve canınız tatlı istiyorsa mutlaka deneyin derim. Kurabiyenizin boyutuna göre değişir ama 1-2 tanesi çok güzel kahve yanına bir ara öğün oluyor. Eğer tek yaşıyorsanız da kalanını buzluğa kaldırıp ara öğün hazırlamaya üşendiğinizde çıkarabilirsiniz, 10 dakikada çözülüyor hemen.
 Yaparsanız şimdiden afiyet olsun.

Seviliyorsunuz sayın okur. Hoşça kalın...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder