4 Kasım 2016 Cuma

Görünmez / Kitap Yorumu

Konusu : 
Görünmezlik laneti taşıyan bir çocuk : Stephen
Stephen görünmez olarak yaşamaya alışkındır. O böyle doğmuştur. Görünmez. Lanetli.

Ve tüm dünyada onu görebilen tek kişi : Elizabeth
Elizabeth bazen görünmez olabilmeyi dilemekte, görünmediği takdirde onu kimsenin incitmeyeceğini düşünmektedir.

Elizabeth ailesiyle taşındığı New York'taki yeni evinde Stephen'la karşılaştığında, genç kızın onu görebildiğini anlayan Stephen şaşkına döner. Elizabeth ise Stephen'ın onu görebilmesini, her haliyle görebilmesini istemesine şaşırır. Ancak iki genç yakınlaştıkça, görünmeyen bir dünya yollarına çıkar; uğursuzluklar, büyüler ve lanetlerle dolu bir dünya. Ve bir kez bu evrene adım attıklarında Elizabeth ile Stephen daha ne kadar derine gideceklerine karar vermek zorunda kalırlar çünkü sorularına bulacakları yanıt, aşk ile ölüm arasındaki farkı belirleyecektir...

Evet baya bir süredir elimde sürünen Görünmez sonunda bitti. Ortalama bir kitaptı. Boş zamanlarda okunabilecek bir fantastikti ama ben her türlü fantastiği ayırt etmeden okuduğum için bu konuda ne kadar objektifim bilemiyorum.

Konu değişikti açıkçası. O açıdan orijinal, evet. Ama yazımı beni pek etkilemedi açıkçası. Bir Stephen'dan bir Elizabeth'den dinledik ve bölüm başlarına kimin ağzından yazdığını yazmamıştı. Zaten iki ayrı ağızdan dinlemeyi pek sevmem ama en azından bölüm başlarına isim yazsalardı yani.  Boşuna kafa karışıklığıydı. 
Bir de yazım...nasıl desem? 
Böyle bir bölümü bitirdiğinizde 'bir sonraki bölümde ne oluyor hemen okumam lazım' hissine kapılmıyorsunuz. 
Birde ilginçtir ki bu kitabı sadece yolda okudum. Metroda, metrobüste, otobüste...

Neyse kitap üzerinde çok konuşulacak bir kitap değildi. Boş vaktiniz varsa ama ağır bir kitap okumak istemiyorsanız okuyabilirsiniz.

Kitaba puanım ; 4,5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder